Η ‘Έφη και ο Ιωάννης πραγματοποίησαν έναν πανέμορφο bohemian γάμο που θα σας μαγέψει! Το ερωτευμένο ζευγάρι ενώθηκε για πάντα μια καλοκαιρινή μέρα του Αύγουστου στο Βελβεντό Κοζάνης, ένα χωριό στις πλαγιές των βουνών, γεμάτο από πλατάνια και με θέα τη λίμνη του Πολυφύτου. Επέλεξαν ένα πετρόχτιστο εκκλησάκι για την τελετή του γάμου τους, το οποίο ήταν περιτριγυρισμένο από τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Το σκηνικό έγινε ακόμα πιο ονειρικό με την μοναδική διακόσμηση που ανέλαβε η Γεωργία Αποστολίδου, wedding planner & designer του PomPon Story. Ένα ξύλινο candy table στήθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας το οποίο ήταν τέλεια διακοσμημένο με πλούσιες ανθοσυνθέσεις, φαναράκια, ψάθινα καλάθια, macramé και τοπικά γλυκά. Μετά την τελετή, συγγενείς και φίλοι γιόρτασαν μαζί με το ζευγάρι στο Οινοποιείο Καμκούτη, κάτω από το φως των αστεριών. Χαθείτε στην ομορφιά που ξεδιπλώνεται στις παρακάτω φωτογραφίες και εμπνευστείτε για τη δική σας αξέχαστη μέρα!
Η νύφη μοιράστηκε μαζί μας: «Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2018 σε ένα εστιατόριο στο Παγκράτι. Βρεθήκαμε σε κοινή παρέα και αρχικά εκείνος με αγνόησε καθώς, φλύαρη όπως πάντα, μιλούσα για την πρόβα νυφικού της κολλητής μου που μόλις είχα πάει. Αφού μας σύστησαν λοιπόν και ξεκίνησε δειλά η συζήτηση “λύθηκε” η παρεξήγηση και εξελίχθηκε σε ραντεβού την αμέσως επόμενη μέρα. Έρωτας με την πρώτη ματιά… Το πιο όμορφο πρώτο ραντεβού. Μιλούσαμε και γελούσαμε ασταμάτητα. Μου άρεσε εξ αρχής, το ίδιο και εγώ σε εκείνον, οπότε το ένα ραντεβού έφερε το άλλο και τελικά την σχέση μας!»
«Η πρόταση γάμου ήρθε 9 μήνες μετά και το δαχτυλίδι ήταν κρυμμένο μέσα σε ένα πανέμορφο ζευγάρι ζεστές παντόφλες! Με κοίταξε γεμάτος αγάπη… και αφού βρήκα το δαχτυλίδι με ρώτησε “Θες να γίνεις γυναίκα μου;”. Με δάκρυα χαράς στα μάτια απάντησα.»
«Ενώ κατοικούμε στην Αθήνα αποφασίσαμε ο γάμος μας να γίνει σε ένα χωριό κοντά στην πόλη της Κοζάνης όπου και κατάγομαι. Στο Βελβεντό Κοζάνης, ένα πανέμορφο χωριό, που βρίσκεται στις πλαγιές των βουνών Πιερίας ανατολικά της Λίμνης Πολυφύτου. Στο χωριό αυτό είναι όλα παραμυθένια από την είσοδο ακόμη σε κατακλύζει ένα περίεργα όμορφο συναίσθημα από τα πλατάνια που αγκαλιάζουν όλη την διαδρομή μέχρι την είσοδο του χωριού, τους καταπράσινους αμπελώνες και τα πετρόχτιστα εκκλησάκια. Παντρευτήκαμε το καλοκαίρι στο εξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου στις 24 Αυγούστου. Η δεξίωση έλαβε χώρα στο Οινοποιείο Καμκούτη σε ένα καταπράσινο χώρο με θέα τη λίμνη του Πολυφύτου.»
«Από την πρώτη κιόλας πρόβα στη Vera Paul (Βέρα και Πωλίνα) ήξερα πως έχω βρει το ιδανικό για εμένα νυφικό. Σχεδιάστηκε ένα χειροποίητο κορσάζ από ντραπέ τούλι και δαντέλα, κεντημένο με κρύσταλλα Swarovski, πέρλες και χάντρες και μια φούστα ψηλόμεση με τούλινο βολάν στο τελείωμα. Το αέρινο πέπλο ολοκλήρωσε το αποτέλεσμα. Το νυφικό είχε ένα boho chic , ρομαντικό στυλ το οποίο ταίριαζε απόλυτα στην προσωπικότητά μου αλλά και στο ύφος του γάμου μας.»
«Τα λουλούδια της νυφικής ανθοδέσμης που επιλέξαμε κινούνταν στη χρωματική παλέτα του ροδακινί όπως και όλη η διακόσμηση του γάμου. Η ανθοδέσμη είχε ελεύθερη μορφή. Αποτελούταν από μια ποικιλία λουλουδιών σε ροδακινί αποχρώσεις. Υπήρχαν τριαντάφυλλα david austin, φυλλώματα ευκάλυπτου, pampas grass, λυσίανθος, αστίλβη , κρασπέδια και wax.»
«Όλες οι στιγμές του γάμου, από την προετοιμασία μέχρι και τις πρωινές ώρες που χορεύαμε με τους φίλους μας είναι αξέχαστες και μοναδικές. Ωστόσο αυτό που με συγκίνησε ήταν η στιγμή που έφτασα στο ξωκλήσι συνοδευόμενη από τον μπαμπά μου και τις παράνυφες μου, περπάτησα στο παλιό ξύλινο γεφυράκι , για να συναντήσω τον σύντροφο μου που με περίμενε χαμογελαστός και συγκινημένος. Φυσικά και ο πρώτος μας χορός ήταν μια αξέχαστη και αγαπημένη στιγμή, κάτω από το φως του φεγγαριού και των βεγγαλικών που φώτισαν τη νύχτα. Ένιωθα συγκινημένη, ερωτευμένη, και τυχερή.»
«Τη διακόσμηση επιμελήθηκε η κολλητή μου φίλη Γεωργία Αποστολίδου, wedding planner & designer του PomPon Story. Η διακόσμηση ήταν εξαιρετική σε κάθε λεπτομέρεια οπότε θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάτι. Για τη δημιουργία του stationery βασιστήκαμε στη χρήση φυλλωμάτων ελιάς και ευκάλυπτου, στο Candy Bar βρίσκονταν τοπικά προϊόντα, γλυκίσματα και φρέσκια ροδακινάδα για να ξεδιψάσουν οι καλεσμένοι. Τοποθετήθηκαν boho μπεζ μαξιλαράκια για να μπορούν να βολευτούν όσοι καλεσμένοι βρίσκονταν έξω από το ξωκλήσι. Σε πολλά σημεία της διακόσμησης κινηθήκαμε σε ροδακινί αποχρώσεις, boho & macrame details. Όλα τα λουλούδια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν εξαιρετικά και ιδιαίτερα. Δεν συναντάς αυτά τα χρώματα συχνά σε γάμους. Είμαι ευγνώμων για την προσοχή που δόθηκε στη λεπτομέρεια. Οι καρέκλες μας στο κτήμα στολισμένες με macrame δημιουργίες και το Mr & Miss να συμπληρώνει το μοναδικό αποτέλεσμα. Οι μπομπονιέρες βουλοκέρι σε σχήμα τετράφυλλου τριφυλλιού για καλή τύχη όπως και οι χειροποίητες πιατέλες για τις ευχές των καλεσμένων από την φίλη και κεραμοποιό Ελπίδα Κουρτζή. Τέλος, τα αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους μας, ένα μπρελόκ με φελλό από τα μπουκάλια του Vineyard Kamkouti που συνοδευόταν από μια κάρτα “thank you” με ένα απόσπασμα ενός μυθιστορήματος από τον Έλληνα συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη και ενα gift box που περιλάμβανε χειροποίητο γλυκό του κουταλιού κεράσι, κρόκο Κοζάνης, ένα σακουλάκι λεβάντα και δυο χειροποίητα σαπουνάκια στο ίδιο σχήμα της μπομπονιέρας φτιαγμένα από μας με πολλή αγάπη για τους καλεσμένους μας. Ο σχεδιασμός του γάμου και το πάρτι με την πολύτιμη βοήθεια της Γεωργίας ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε, απλά, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Καταφέραμε να αισθάνονται οι καλεσμένοι μας σαν ένα πάρτι στην αυλή του σπιτιού μας. Καταλήξαμε σε ένα αποτέλεσμα μαγικό, πλήρως εναρμονισμένο με το τοπίο.»
«Φυσικά παρακολουθούσα τα wedding blogs Love4Weddings, EverAfter και Chic and Stylish Weddings, τα οποία με βοήθησαν στην οργάνωση της σκέψης μου καθώς είναι πολλά αυτά που έχει να σκεφτεί μια νύφη γι’ αυτή τη μοναδική στιγμή. Κοιτούσα τόσο το Love4weddings όσο και το EverAfter στην αρχή της προετοιμασίας ώστε να καταλήξω κυρίως ποιους επαγγελματίες θα εμπιστευτώ για το νυφικό. Στη συνέχεια έπαιρνα ιδέες για το στυλ του γάμου…»
Η συμβουλή της νύφης σε μια bride-to-be είναι: «Σε μια μελλοντική νύφη η συμβουλή μου είναι να είναι ήρεμη και να το ευχαριστηθεί! Να κάνει ακριβώς όπως το ονειρεύεται , χωρίς να ακούει κανέναν και να διασκεδάσει σε κάθε φάση της προετοιμασίας και του σχεδιασμού. Είναι μία διαδικασία αφιερωμένη στην ίδια και τον άνδρα της. Να αποβάλλει κάθε άγχος και 2η σκέψη καθώς αν έχει επιλέξει σωστούς επαγγελματίες, δεν χρειάζεται να ανησυχεί να τους εμπιστευτεί και να το διασκεδάσει. Εμείς ήμασταν πολύ τυχεροί καθώς όλοι οι επαγγελματίες που συνεργαστήκαμε ήταν άψογοι. Κάθε λεπτομέρεια ήταν ακριβώς όπως την ζητήσαμε και είμαστε ευγνώμων γι’ αυτό. Είναι λίγες οι φορές που καταφέρνουμε να μαζέψουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να γιορτάσουμε όλοι μαζί κάτι τόσο όμορφο όπως είναι η στιγμή του γάμου.»
Leave a Reply